BEOGRAD – Dva dana po izboru novog rukovodstva, Udruženje novinara Srbije ostalo je i bez predsednice Društva novinara Vojvodine i predstavnika u Upravi i Sudu časti. Ugledni novinari Eržika Pap Reljin, Novica Savić i Vesna Kostić podneli su ostavke.

Kako su potvrdili Tanjugu, novinar Zoran Šaponjić istupio je iz članstva u UNS-u, a predsednica Društva novinara Vojvodine, Eržika Pap Reljin, osim ostavke, zatražila je i istupanje iz člastva u tom UNS-ovom ogranku.

Novinarka Vesna Kostić, koja je na Skupštini izabrana u Sud časti najstarijeg esnafskog udruženja u Srbiji, zahvalila se na Tviteru svim kolegama koji su za nju glasali.

“Sobzirom na rezultat izbora za predsednika (koji podrazumeva ostanak sekretara) moram podneti ostavku, jer ne želim da sarađujem sa lopovima i da pod stare dane prljam svoju novinarsku reputaciju”, navela je Kostić.

Podnoseći ostavku u Upravi UNS-a, Novica Savić, novinar RTS iz Požarevca, u obrazloženju u koje je Tanjug imao uvid, kazao je da bi ga bilo sramota da u takvoj Upravi ostane i zapitao se koga bi predstavljao kad je za to telo glasalo manje od četvrtine delegata na Skupštini UNS-a, što se nikada pre nije dogodilo.

Izbori za rukovodstvo UNS-a održani su u subotu. Za novog predsednika izabran je Živojin Rakočević. Skupštini je prisustvovalo oko 600 delegata, a glasovi za članove Uprave su bili nevažeći, jer se u kutiji našlo dva listića više. Dan kasnije, u ponovljenom glasanju, izabrana je Uprava glasovima oko 140 delegata.

indeksonline.rs