BEOGRAD – Policija je uhapsila osam osoba, među kojima i predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, zbog sumnje da su omogućili nelegalne građevinske radove u toj opštini.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova.

Zbog sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić (34), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V. (43), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula, prenosi Blic.

Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom iste prosledili na ozakonjenje, a suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, navedeno je.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstŠiri se istraga protiv lažnih medicinara koji su unakazili na desetine ljudi!
Sledeći tekstOd ponoći se možete prijaviti za novčanu podršku od 3.000 dinara putem telefona