PEŠTER – U nedelju će se na pešterskoj visoravni održati vojna vežba “Munjeviti udar” ovih dana traju poslednje pripreme za vežbu, a tokom jučerašnjeg dana stariji vodnik prve klase Dejan Stojković, pripadnik Druge brigade Kopnene vojske, preminuo je tokom realizacije vežbovnih aktivnosti na privremenom poligonu „Pešter“.

On se nalazio u sastavu posade oklopnog borbenog vozila, kada mu je iznenada pozlilo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na licu mesta mu je pružena hitna medicinska pomoć, a zatim je helikopterom Vojske Srbije transportovan do Zdravstvenog centra „Studenica“ u Kraljevu, gde je pokušana reanimacija. I pored svih napora, lekari nisu uspeli da spasu život Stojkoviću.

Pored ovog slučaja, tokom jučerašnjeg dana zabeleženo je i par zalutalih projektila u mestu Buđevo prema tvrdnjama meštana koji su jutros obavestili našu redakciju.

Elvir iz mesta Buđevo kaže da su u jučerašnjem danu zalutala tri projektila u područjima u kojima se nalaze pašnjaci i koja nisu obeležena kao zaštićena zona. Elvir tvrdi da su dva projektila pala nedaleko od sela Buđevo i tvrdi da je je u blizini bilo stoke i čobana koji su se u tim trenutcima nalazili samo nekoliko stotina metara od mesta na kojima su pali projektili.

Kako tvrdi Elvir D. jedan projektil je pao u području sela Boroštica, takođe nedaleko od ljudi koji žive u selu.

„Narod je uplašen, ali nije bas siguran kome bi mogao da se žali“, zaključio je Elvir u svojem obraćanju našoj redakciji.

Još nekoliko meštana mesta Ugao, potvrdilo je da je tokom jučerašnjeg dana jedan projektil pao pored puta Doliće-Ugao u mestu zvano Šehidi, oni kažu da je projektil pao pored puta ali na sreću nije eksplodirao i vojska je ubrzo nakon toga sklonila projektil, niko od meštana nije hteo zvanično da priča za naš portal, ali su potvrdili ove informacije.

indeksonline.rs/nova.rs