BEOGRAD – Svečanim polaganjem zakletve 1.337 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana, u nedelu 20. juna 2021. na platou ispred palate „Srbija“ biće obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u subotu, 19. juna konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici Ministarstva različitih organizacionih jedinica tradicionalno će svečano prodefilovati Knez Mihailovom ulicom, saopšteno je iz MUP-a.

Na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu u subotu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prikazaće veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani će imati priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Program će posebno biti prilagođen najmlađima koji će uz druženje sa policajcima i igru imati priliku da se upoznaju sa čuvarima reda i mira i njihovim radom, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs