BEOGRAD – Nacionalna služba Srbije za zapošljavanje (NSZ) objavila je danas da će se, u skladu sa uredbom Vlade o ublažavanju epidemioloških mera, redovno javljanje nezaposlenih lica, kao i individualni razgovori sa nezaposlenima, obavljati isključivo neposredno, uz lično prisustvo.

NSZ je poručila da je i dalje na ;snazi obaveza poštovanja svih epidemioloških mera, kao što su nošenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance.

I sve druge aktivnosti NSZ koje su dosad obavljane u smanjenom obimu, kao i one koje su zbog pandemije bile obustavljene, biće organizovane u skladu s novim epidemiološkim merama.

NSZ će i ubuduće svojim korisnicima omogućiti da se lično, putem pošte ili elektronskim putem prijave na evidenciju nezaposlenih, da podnesu zahtev za novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, kao i zahteve za procenu radne sposobnosti, za izdavanje uverenja iz evidencije nezaposlenih, za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje dozvola za rad strancu i za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viškova zaposlenih u firmama.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstSuper liga: Novi Pazar će na početku sezone gostovati kod ekipe TSC
Sledeći tekstILEGALNE TRKE U NOVOM PAZARU! Zaplenjena luksuzna vozila velike vrednosti (VIDEO)