NOVI PAZAR – Studentima Državnog univerziteta u Novom Pazaru, koji su predhodne školske godine postigli najbolje rezultate i postali stipendisti Fonda za mlade talnte Republike Srbije ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je ugovore o stipedniranju i plakete ovog fonda. Događaju je prisustvovao rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru i predstavnici Uprave grada.

Aleksandar Milanović, Amela Kuč, Sead Kadrić, Amela Ganević, Meleka Papić, Tanja Tanasković, Šejla Gusinac, Ajla Smajović i Anita Bašović su se svojim rezultatima svrstali među 1490 najboljih studenata Srbije, koji su, kako se navodi u plaketi koju dodeljuje Fond za mlade talente “Dositeja” , postigli izvanredne rezultate, kao i nadarenost koja pleni posebnošću i otvara mnoštvo neograničenih mogućnosti za izuzetan uspeh.

Udovičić je uz čestitke studentima istakao da stipendije treba da mladim i talentovanim ljudima, koji se školuju na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, budu snažna potpora i podsticaj da nastave usavršavanje i stignu do ciljeva koje su zacrtali.

„Želimo da pošaljemo jasnu poruku u gradu mladih da ne postoje razlike u podršci Vlade Srbije različitim krajevima Srbije. Najboljim među najboljima zahvaljujem se na istrajnosti i upornosti da ne odustanu od svojih ciljeva. Hvala vašim profesorima, koji su vam pružili znanje i roditeljima koji su vas podržali.Vi postavljate granice i drugi će želeti da se takmiče sa vama“-rekao je ministar omladine i sporta.

Rektor Državnog univerziteta prof. dr Miladin Kostić naglasio je da je ovo dobra prilika da najbolji studenti vide da se njihov trud i rad prepoznaje i ceni i da Republika Srbija stvara ravnopravne uslove za školovanje mladih ljudi.

„To se prepoznaje i kroz delovanje Fonda za mlade talente, a zahvaljujući podršci Vlade Srbije najveći broj studenata Državnog univerziteta u Novom Pazaru školuje se o trošku budžeta“-istakao je rektor Kostić.

U ime stipendista obratila se Amela Kuč koja je istakla veliku zahvalnost profesorima na nesebičnoj podršci i ocenila da stipendija predstavlja značajnu motivaciju da se studenti još više trude. Stipendiste je pozdravio i predstavnik Grada Novog Pazara Rifat Redžović, koji je izrazio podršku lokalne samouprave svim naporima da se podstaknu mladi i talentovani studenti.

U proteklih 13 godina Fond za mlade talente je dodelio preko 31 000 nagrada i stipendija studentima i učenicima srednjih škola.U proteklih 5 godina, na inicijativu ministra omladine i sporta, koji je i predsednik Fonda, broj stipendista povećen je sa 1.000 na 1360, a iznos stipendija na 30.000 dinara.

indeksonline.rs