NOVI PAZAR – Građani Novog Pazara od ponedeljka će moći da se prijave na konkurs za sufinansiranje zamene individualnih ložišta na čvrsto gorivo kotlovima na pelet – odlučeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Za te namene Grad Novi Pazar je u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine obezbedio 6.200.000 dinara. Grad će finansirati 50 odsto troškova zamene ložišta, a maksimalan pojedinačni iznos po domaćinstvu je 85 hiljada dinara.

”Na ovaj način pokazujemo da rukovodstvo Grada Novog Pazara, zajedno sa Vladom Republike Srbije, vodi računa o kvalitetu vazduha u Novom Pazaru, vodi računa građanima i trudi se da im pomogne”, izjavio je zamenik gradonačelnika Novog Pazara Igor Novović.

Konkurs za sufinansiranje projekata smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u Novom Pazaru biće raspisan u ponedeljak, 7.juna. Pravo da se prijave na konkurs, koji će biti otvoren do 28.juna, imaju svi građani koji se greju na čvrsto gorivo.

Većnici Novog Pazara na današnjem zasedanju razmatrali su, između ostalog, i izveštaje o radu pojedinih gradskih ustanova.

indeksonline.rs