BEOGRAD/PROHOR PČINJSKI – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić da razgovori sa Prištinom u Briselu neće biti laki i da situacija nije ružičasta, ali da nije vreme za velike reči već za čvrt stav i da pokažemo koliko želimo dijalog i da gledamo u budućnost i da razgovaramo i sačuvamo mir, iako je to sve teže.

Vučić je na pitanje televizije Pink da prokomentariše najave kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će Kosovo tužiti Srbiju za genocid, rekao da albansko rukovodstvo svakog dana napada Srbiju.

“Kurti to sad ponavlja kao Paja Patak svaki dan i moja poruka njemu je – nemoj više da nam pretiš, uradite to! I nemote da se igrate tih igara sa nama, pošto sam ja te škole odavno prošao, politički sam veteran, to kao on će nama da preti, mi ćemo strašno da se sekiramo, pa će neko da kaže evo mi ćemo da ih sprečimo, a vi priznajte nezavisno Kosovo. Te trikove možete nekom drugom”, rekao je Vučić.

Na konstataciju novinara Pinka da će Kurti u Briselu “praviti šou” jer je rešio na pregovore da povede i Sarandu Bogujevci (kojoj su Škorpioni pobili celu porodicu a nju teško ranili), Vučić je rekao da se to još ne zna.

“Ona je teško stradala ali to nije pitanje celog naroda, i pitanje fer razgraničenja, takvih ljudi bismo mogli mi na desetine da dovedemo, ali kad to uradite onda dajete do znanja da ne želite razgovor”, rekao je Vučić i ponovio da razgovor nema alternativu.

Predsednik Srbije je dodao da se napredak Srbije vidi u svemu i da je put do manastira Prohor Pčinjski u kojem je on danas odlikovan, mnogo bolji nego što je bio.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstU Bosni znatno manje novozaraženih korona virusom, troje preminulo
Sledeći tekstU Srbiji još 138 novozaraženih, četiri osobe preminule od korone