BEOGRAD – Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija, počela je oko 16.50.

Očekuje se da će Krizni štab doneti odluku o dodatnom popuštanju mera, a pre svega, kako prenose mediji, u vezi sa održavajem matura, svadbi i drugih proslava i okupljanja, uz određene epidemiološke mere.

Ranije danas ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da očekuje da na Štab donese odluku da se održe maturske večeri, u skladu sa poznatom regulativom, kao i zdravstvenim preporukma, jer je to najznačajni dan u životima svih malih i velikih maturanata.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da će nadležni maksimalno izaći u susret koliko mogu u popuštanju mera, ali da je sigurno da se neće ići u korist sopstvene štete.

“Jedna od tema biće i stanje u zdravstvenom sistemu, epidemiolozi će reći svoje viđenje, na osnovu brojki, i budite sigurni da ćemo maksimalno što možemo da izađemo u susret – izaći, ali nećemo ići u korist svoje štete da nam se prerano opuštanje ne bi vratilo kao bumerang u vidu većeg broja zaraženih”, rekao je Lončar.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd pripremio nekoliko zahteva koje je uputio Kriznom štabu u vezi sa popuštanjem mera – da se produži radno vreme ugostiteljskim objektima do jedan sat posle ponoći, kao i da se dozvole izvođenje nastave u prirodi i proslave matura, uz poštovanje svih protokola.

Inače, u Srbiji su u poslednja 24 časa registrovana 124 novozaražena korona virusom, preminulo je osam osoba, a od ukupno 461 hospitalizovanog na respiratorima su 24 osobe.

indeksonline.rs

Prethodni tekstU Srbiji još osam osoba umrlo od posledica korona virusa, 124 novozaražena
Sledeći tekstOvo su NOVE mere Kriznog štaba protiv virusa korona