NOVI PAZAR – Ambasador Islamske Republike Iran u Beogradu, Rašid Hasan Pur Baei, posetio je Novi Pazar. Prvi put od stupanja na diplomatsku dužnost iranski ambasador se sastao se sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, zamenikom gradonačelnika Igorom Novovićem i predsednicom lokalnog parlamenta Anelom Halilović Šemsović.

„Razgovarali smo o realnim potencijalima da realizujemo partnerstvo na različitim projektima. Ambasador je izrazio izuzetnu zainteresovanost da se saradnja u brojnim sferama što pre dogodi. Oblasti su različite, ali je prostora najviše na polju ekonomskih i kulturnih veza“. Zahvaljujem ambasadoru na poseti, očekuju nas novi susreti i realizacija konkretnih projekata za dobrobit građana Novog Pazara, na obostrano zadovoljstvo“, kazao je pred novinarima gradonačelnik Nihat Biševac.

Gradonačelnik Biševac je istakao da je protokolom posete ambasadora Novom Pazar predviđen i sastanak njegove ekselencije sa privrednicima, predstavnicima Regionalne razvojne agencije Sandžaka „SEDA“, predstavnicima Privredne komore, lokalnog Odeljenja za privredu GU i predstavnicima Inovacionog start – up centra. Sastanak je i prema rečima ambasadora Irana, jedan od pokazatelja da sledi implenentacija zajedničkih projekata.

„Saradnja zemlje iz koje dolazim sa vašim, novopazaskim krajem ima kulturološko utemeljenje ali počiva i na privrednim i drugim potencijalima ovih prostora. Naše partnerstvo sa Srbijom sa nacionalnog nivoa želimo da prenesemo i na lokalni nivo i Novi Pazar smo prepoznali kao područje sa potencijalima. Ima prostora za ozbiljnu saradnju ne samo u oblasti kuture već i na polju ekonomije. Upravo je cilj posete da se na terenu, realno, upoznamo sa ovdašnjim prilikama, sa specifičnostima Novog Pazara kao regionalnog centra u ovom delu Srbije. Uveren sam da je saradnja u različitim oblastima nešto što će uslediti na obostrano zadovoljstvo“, poručio je ambasador IR Iran u Beogradu, Rašid Hasan Pur Baei.

Ambasador je u okviru posete Novom Pazaru obišao i kulturno – istorijske spomenike u centru grada.

Prethodni tekstVučić: Znam da ne može da se živi sa 300 evra, ali može bolje nego sa 159 pre devet godina
Sledeći tekstLjajić sa vlasnikom kompanije Tašjapi obišao radove na izgradnji puta Novi Pazar-Tutin