Naslovna srbija Beograd Apelacioni sud povećao kaznu sinu Željka Mitrovića, sa 11 na 12 meseci...

Apelacioni sud povećao kaznu sinu Željka Mitrovića, sa 11 na 12 meseci kućnog zatvora

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu usvojio je žalbu tužioca i preinačio prvostepenu presudu Aleksandru Mitroviću, sinu vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, za nesreću u kojoj je 2013. godine poginula maloletna Andrea Bojanić.

Drugostepeni sud osudio je Aleksandra Mitrovića na kaznu kućnog zatvora u trajanju od godinu dana i zabranu upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od dve godine, prenosi N1.

Prvostepenom presudom iz okrobra 2020. godine, Mitrović je bio osudjen na 11 meseci kućnog zatvora, a dužina zabrane upravljanja vozilom je bila godinu dana.

“Po nalaženju Apelacionog suda, prilikom odmeravanja vrste i visine krivične sankcije, prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio društvenu opasnost izvršenog krivičnog dela, kao i stepen povrede zaštićenog dobra, s obzirom na to da se okrivljeni kritičnom prilikom kretao znatno većom brzinom od dozvoljene na kritičnom mestu”, navodi se na sajtu suda.

Dodaje se da je zbog toga, kada je došlo do naletanja na Andreu Bojanić, koja je od posledica povreda preminula, nakon ostvarenog kontakta sa pešakinjom nije zaustavio, već je nastavio kretanje bez pružanja pomoći nastradaloj.

Za drugo krivično delo, nepružanje pomoći povredjenom, nastupila je potpuna zastarelost, jer je maksimalna kazna za to delo tri godine, a zastarelost nastupa nakon što protekne duplo više vremena od predvidjene maksimalne kazne. ;

S obzirom da se nesreća dogodila u julu 2013. godine, apsolutna zastarelost nastupila je u julu 2019. godine.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version