BEOGRAD – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je borba protiv svih vidljivih i nevidljivih neprijatelja Republike Srbije danonoćna misija predsednika Aleksandra Vučića.

Kisić Tepavčević je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ukazala da se u svakoj predsednikovoj reči i svakoj njegovoj aktivnosti vidi snaga i želja za napretkom i boljoj budućnosti građana Srbije.

Kako je navela, kada je nevidljivi neprijatelj – korona virus, zaposeo našu zemlju, upravo je vizionarska i odgovorna politika Aleksandra Vučića Srbiji dodelila ulogu lidera u svetu u borbi protiv te pošasti.

“Nabavljene su sve vakcine i izgrađene su nove bolnice i laboratorije u rekordnom roku, pokrenuti su proizvodni pogoni za punjenje i proizvodnju imunobioloških preparata, čime smo pokazali da u spremnosti i organizovanosti države u borbi protiv korona virusa Srbija nema premca”, naglasila je Kisić Tepavčević.

Ministarka ističe da “vidljivi” neprijatelji udaraju sve jače sa svih strana – očekivano, neočekivano, pritajeno, tajno, javno…neprestano.

Dodaje da se oni koriste lažima, kao i brutalne ubice i oni koji u njima pronalaze svoje saveznike, političari koji su priželjkivali i neuspeh države u borbi protiv korona virusa za ostvarivanje svojih političkih ciljeva.

“I udaraju direktno na predsednika Vučića, a udaraju i tamo gde je svaki čovek najosetljivi – u njegovu porodicu. Očigledno je da ne biraju reči i ne biraju sredstva svi oni kojima smeta jaka Srbija. A naša Srbija je krenula nezaustavljivo napred i to ne može niko da zaustavi”, naglasila je ministarka.

Kisić Tepavčević navodi da je uspešan i jak onaj čovek koji može postaviti čvrst temelj i sa kamenjem koji su drugi bacali na njega.

“Uprkos svim izazovima, predsednik Vučić je uspeo da izgradi čvrste i stabilne temelje naše Srbije. A kamenja je bilo i biće…”, navela je Kisić Tepavčević.

indeksonline.rs/Tanjug