BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić rekla je danas da će odobreni dodatni 30.000 vaučera povećati domaći turistički promet, saopštilo je to Ministarstvo.

“S obzirom na ogromno interesovanje gradjana domaćeg turizma, ova odluka značajno će doprineti povećanju turističkog prometa i povećanju pratećih uslužnih i privrednih delatnosti, a time i ekonomskom rastu”, rekla je ona.

Vlada Srbije odobrila je danas 150 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma, odnosno za dodatnih 30.000 turističkih vaučera.

Matić je podsetila da je ove godine nakon prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, zbog velikog interesovanja gradjana Vlada Srbije rebalansom budžeta u maju mesecu odobrila još 100 miliona za 20.000 vaučera koji su podeljeni za nekoliko dana.

Za korišćenje turističkih vaučera gradjanima je na raspolaganju više od dve hiljade ugostiteljskih objekata u Srbiji, a najtraženije destinacije do sada su bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstExit objavio zvanične procedure za ulazak posetilaca festivala
Sledeći tekstU Srbiji bez preminulih od korona virusa, novoinficirana 81 osoba