BEOGRAD – MeteorNa naplatnoj olozi su za danas i narednih nekoliko dana najavili intenzivne padavine, a moguće su i nepogode praćene gradom i olujnim vetrom, te Automoto savez Srbije apeluje na vozače da budu oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

AMS S upozorava i na radove na pojedinim deonicama, poput onih na putnom prelazu Kolari, gde će biti obustavljen saobraćaj do 25. jula zbog radova na delu gde se prelaz ukršta sa državnim putem.

U toku izvođenja radova, naime, neće biti moguć izlaz sa auto-puta ka Smederevu, na petlji Kolari, kao ni ulaz iz Smedereva na auto-put, a saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcima preko petlje Vodanj, petlje Smederevo (Ralja) i petlje Požarevac. Od sutra do 26. jula biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na deonici petlja Vodanj – petlja Kolari, u smeru ka Nišu. Tokom izvođenja radova, u smeru Beograd – Niš, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna i vozna saobraćajna traka. Saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom suprotnog smera i zaustavnom saobraćajnom trakom smera kretanja.

U smeru Niš-Beograd, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati voznom i zaustavnom trakom.

Do 27. jula produžavaju se radovi na izgradnji stuba mosta, na deonici Bubanj Potok (most 32) u smeru Beograd-Niš. U zoni radova za saobraćaj je zatvoren deo zaustavne trake.

Do 12. avgusta planirani su radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije na auto-putu na deonici granični prelaz Horgoš – petlja Horgoš u smeru od graničnog prelaza Horgoš ka Novom Sadu. Radovi će se izvoditi u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj će u zoni radova biti preusmeren u zaustavnu saobraćajnu traku.

Prema informacijama Uprave granične Policije RS dobijenim u 17:15 časova na putničkim terminalima vozila se zadržavaju na Horgošu prilikom ulaska u zemlju 60 minuta, na Kelebiji na izlazu isto 60 minuta, na prelazu Bajmok prilikom izlaska isto toliko, dom se na prelazu Gradina na izlaz čeka 90 minuta.

Na Preševu se na izlaz iz zemlje čeka pola sata, a na Batrovcima i prilikom ulaska i izlaska iz zemlje putnička vozila čekaju sat vremena.

indeksonline.rs