NOVI PAZAR – Danas je održana 22.po redu sednica Gradskog veća na kojoj se, između niza tačaka, na dnevnom redu našlo nekoliko od priroritetnog značaja. Neke od njih su Odluka o izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije za teteritoriju čitavog grada, predlog Odluke o izmenana i dopunama Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta te Odluka o ponovnom raspisivanju oglasa za prodaju poslovnih prostora gde se trenutno nalaze Javna komunalna preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, “Gradska čistoća” i “Gradska toplana”.

“Na današjoj sednici Gradskog veća doneli smo odluke o nizu značajnih tačaka koje su se našle na dnevnom redu a odnose se na opštu dobrobit građana za rešavanje raznih problema”, kazao je član Gradskog veća Fevzija murić. On je za jednu od značajnih tačaka izdvojio Odluku o izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije za teritoriju čitavog grada. “Ovim izmenama pristupamo pre svega da bi izašli u susret našim sugrađanima koji u vlasništvu imaju parcele do 5 ari, a koji žele da grade stambeni objekat, da mogu na tom mestu izgraditi više stambenih jedinica u visini do 12 metara koje se regularno mogu uknjižiti a da “, objasnio je Murić.

Doneta je i odluka o izmeni i dopuni Odluke o određivanju zona i najopremljenije zone u Novom Pazaru a Murić objašnjava da se na taj način izlazi u susret vlasnicima objekata koji iste imaju u trećoj i četvrtoj zoni tako što će ih privremeno prebaciti u petu zonu što im olakšava obavezu prema Odeljenju za naplatu javnih prihoda.

Na današnjoj sednici doneta je i odluka da se obnovi oglas za prodaju poslovnih prostora gde se trenutno nalaze JP “Vodovod i kanalizacija”, “Gradska čistoća” i “Gradska toplana” jer se na prethodnoj zakazanoj licitaciji nije pojavio potencijalni kupac.

indeksonline.rs