NOVI SAD – Policija je tokom četiri dana muzičkog festivala EXIT u Novom Sadu pronašla drogu kod 210 osoba, među kojima je 125 stranih državljana, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Među drogom koja je zaplenjena na EXIT festivali našli su se amfetamin, marihuana, kokain, heroin, hašiš, tablete MDMA i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, vagice za precizno merenje, kao i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Novosadska policija je tokom ovog festivala, pronašla i oduzela dva pištolja i 39 metaka.

U pojačanoj kontroli saobraćaja otkriveno je 1.103 prekršaja, pri čemu je iz saobraćaja isključeno 220 vozača, a u policijskom pritvoru zadržano je 47 vozača. Policija je zatekla 167 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i 17 koji su vozilima upravljali pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je na festivalu koji je održan od 8. do 12. jula, ostvareno povoljno stanje bezbednosti i nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, a pripadnicima MUP se zahvalio za trud koji su uložili kako bi ovaj muzički festival prošao bez većih incidenata.

indeksonline.rs

Prethodni tekstNA SNAZI CRVENI METEO ALARM! Temperature do 39 stepeni
Sledeći tekstRazgovor Erdogana i Hercoga znak mogućeg poboljšanja odnosa Turske i Izraela