NOVI PAZAR – U organizaciji Ustanova za sport Novi Pazar i Sportskog saveza Novi Pazar, danas u 17 časova na Sportskim terenima u Borićima iznad naselja Bukreš promovisan je ženski sport i tereni koji su urađeni u minulom periodu.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, direktor Ustanova za sport Emir Mehmedović i direktorka Sportskog saveza Amela Ljajić.

“U sportskom centru “Borići”, u naselju Bukreš danas smo promovisali nove terene na kojima su mladi novopazarski sportisti prezentovali sportske veštine. Na ovaj način promovišemo zdrave stilove života” – rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Protekle godine, pored postojećih terena, urađen je teren za fudbal sa veštačkom podlogom, kao i teren za tenis.

“Poslednjih godina predano smo radili na uređenju i izgradnji novih terena u Sporstkom centru iznad Bukreša. Planiramo i postavljanje posebne podloge kako bi naši teniseri tu mogli da treniraju i da imaju adekvatne uslove za odigravanje mečeva u okviru nekog turnira” – rekao je direktor Ustanova za sport Emir Mehmedović.

Prema rečima Amele Terzić, direktorke Sportskog saveza Novi Pazar ženski sport postaje sve atraktivniji.

“Devojčice su se do sada najviše interesovale za atletiku. Želimo da promovišemo i druge sportske discipline i omogućimo ima da, prema afinitetu biraju. Koristiti savremeno opremljene terene u prirodi je pravo bogatstvo. Sportski savez će uraditi sve kako bi sportisti imali najbolje uslove za treninge, koji su preduslov za napredak”, zaključila je Terzić.