BEOGRAD – Srpska radikalna stranka zatražila je danas od nadležnih organa da zabrane izložbu “Duša Srebrenice”, koju u Beogradu organizuje nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava.

“Organizovanjem ove izložbe podržava se teza o navodnom genocidu u Srebrenici koju promoviše Inicijativa mladih za ljudska prava”, navodi se u saopštenju te stranke.

Radikali smatraju da svi državni organi moraju da vode računa o nacionalnim interesima, a prevashodni nacionalni interes jeste, kako se ističe, “sprečavanje širenja teze o navodnom genocidu u Srebrenici”.

“I najava ove izložbe ide u prilog predlogu SRS o izmeni Krivičnog zakonika i inkriminisanju javnog iznošenja tvrdnji da se u Srebrenici desio genocid. Genocida nije bilo i svako ko tvrdi drugačije mora krivično da odgovara”, dodaje se u saopštenju.

Osim toga, stav radikala je i da se zabrane sve nevladine organizacije koje javno podržavaju takav stav o Srebrenici, kao i druge stavove koji su u suprotnosti sa nacionalnim interesima, piše u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug