Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je donio naredbu o uklanjanju banera na području Opštine na kojima je napisana čestitka uoči predstojećeg Kurban Bajrama, 20. jula.

„To su čestitke koje su postavljene mimo protokola i mimo svih pravila koja su do sada važila. Opština Srebrenica vodi računa svake godine o svim praznicima i imamo banere koje redovno postavljamo pred praznike. Ovo je bila zloupotreba od određene grupe, ne znam ni koje postavio te banere koji nisu opštinski, na mjestu gdje mi postavljamo banere“, izjavio je Grujičić za RSE.

Damir Peštalić, glavni imam u Srebrenici izjavio je za RSE da su zvanični baneri, koji su do sada postavljani sa čestitkom za Bajram, dotrajali, te da je Islamska zajednica u Srebrenici smatrala da treba postaviti nove.

„Mi smo to uradili i vatrogasci koji svake godine, za svaki vjerski praznik postavljaju te banere, jutros su postavili naše na tri lokacije u gradu, ali taj baner se nije svidio načelniku Opštine i naredio je da se uklone. Smatramo da je to provokacija“, kazao je Peštalić.

Izvor. radio slobodna evropa

Prethodni tekstLjajić čestitao Kurban bajram
Sledeći tekstLjajić: Da Bajram donese nadu, snagu i istrajnost