BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić pozvao je danas prosvetne radnike da se vakcinišu, navodeći da je vakcinacija poslednja šansa da se pobedi korona virus i da 1. septembra počne redovna nastava u školama.

Ružić je naveo da je vakcinisano oko 50 odsto prosvetnih radnika i da su zaposleni u prosveti shvatili značaj vakcinacije za zaustavljanje korona virusa i povratak uobičajenom načinu života i navikama.

”Posebno moram da pohvalim zaposlene u visokom obrazovanju, ali i da pozovem i ostale iz sistema obrazovanja da se vakcinišu, jer nam je to poslednja šansa da pobedimo ovaj virus i da se od 1. septembra nađemo u školskim klupama jer je to najbolje i za socijalizaciju dece i za njihovo obrazovanje”, naveo je Ružić u pisanoj izjavi.

Ministar je naveo da je u obrazovno-vaspitnom sistemu vakcinisano ukupno 48,72 odsto zaposlenih, od čega je najveći procenat u visokom obrazovanju 60,23 odsto, dok je u osnovnom 46,68 odsto, srednjem 46,29 odsto i u predškolskom 36,11 procenata.

indeksonline.rs