SARAJEVO – SDP BiH smatra sramnim poteze načelnika Srebrenice Mladena Grujičića, koji je naredio skidanje banera-čestitki za Kurban-bajram, koje su postavili Bošnjaci povratnici u ovaj grad.

“Osuđujemo i njegovo opravdanje da se ne smeju postavljati bilo kakvi drugi baneri, osim onih koje je odobrila Opština. Podsećamo načelnika da u postavljanju banera nema nikakvih drugih namera, osim onih verskih, te da je normalno da i svoje banere-čestitke postavljaju i ostali vernici”, navodi se u reakciji SDP-a.

Apeluju na načelnika Grujičića, ali i na rukovodstvo Opštine Srebrenica, da učine sve kako se ovakve situacije više ne bi ponavljale i kako bi se svim građanima Srebrenice dozvolilo da slobodno obeležavaju svoje verske praznike.

“Ono što Srebrenici i njenim građanima sigurno ne treba su ovakve situacije, koje narušavaju ionako krhke međuljudske odnose i plaše bošnjačke povratnike”, zaključuju iz SDP-a.

indeksonline.rs/klix.ba

Prethodni tekstPREDSTAVLJEN PRVI TURSKI BESPILOTNI BORBENI AVION! Našoj naciji i celom islamskom svetu čestitamo Kurban-bajram (foto)
Sledeći tekstPronađeno 18 kilograma kokaina “zalutalih“ u prodavnicu među kutije s bananama