TUTIN – Načelnik Opštinske uprave Tutina Adnan Šehović je danas u ime opštine Tutin u Ministarstvu za brigu o selu prisustvovao prezentaciji projekta dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Prezentaciji ovog projekta za koji je iz budžeta Srbije izdvojeno 500 miliona dinara, prisustvuje i ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Na konkurs mogu da se jave državljani Srbije, sa prebivalištem na teritoriji zemlje, mlađi od 45 godina i bez nekretnine u vlasništvu, a država će finansirati kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u vrednosti do najviše 1,2 miliona dinara po objektu.

Rok za podnošenje prijave teče od dana objavljivanja javnog konkursa do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, najkasnije do 1. novembra ove godine, a bespovratna sredstva će se dodeljivati, kako je istaknuto, po redosledu podnetih prijava.

Zainteresovani za ovu subvenciju države mogu se informisati na sajtu Ministarstva za brigu o selu www.mbs.gov.rs, ili u Tutinu u Odeljenju za urbanizam Opštinske uprave, kontakt osoba Aldin Dreković.

indeksonline.rs