BEOGRAD – Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje, potvrdio je za Nova.rs advokat Božo Prelević, koji zastupa Štajnfeld. On navodi da je ta odluka nepravosnažna.

„Danijela ima pravo na prigovor. Mi ćemo iskoristiti to pravo i ići dalje“, navodi Prelević.

Upitan da li mu je bilo poznato iz kojih je razloga Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Lečića, on kaže da je „jedan broj zanimljivih ljudi u policiji dao iskaze kojima je tužilac poverovao“.

„Jedan od njih je i poligraf. Tužilac je poverovao jednom broju zanimljivih lica“, navodi Prelević i dodaje da budući da ta odluka tužilaštva nije pravosnažna o drugim detaljima ne želi da govori,

Podsećamo, Danijela Štajnfeld u martu je podnela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića,koga je optužila da ju je tokom 2012. godine silovao, u vreme kada su zajedno radili na jednoj predstavi.

Ona je prvo prošle godine u svom dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije. Štajnfeld nije želela da otkrije njegov identitet, a sve što je kazala bilo je da je on veoma uticajan u svetu filma i pozorišta. Ubrzo je po režimskim tabloidima započelo citiranje ko bi mogao biti misteriozni silovatelj, a odlučnost glumice da ne izgovori njegovo ime , na posletku je ceo slučaj bacilo u senku.

Međutim,zbog očiglednog uznemirenja javnosti, tužilaštvo je tražilo od glumice da se odazove pozivu na saslušanje, što je ona na posletku i učinila u martu ove godine kada je doputovala u Beograd iz SAD.

Nakon što je otkrila Lečićevo ime, poznati glumac i opozicioni političar pokušavao je danima da na svaki način demantuje njene navode. Na saslušanju u policiji je proveo čitav jedan dan, a po izlasku je tvrdio da je prošao poligraf.

Prethodni tekstBajden čestitao Dan državnosti Crnoj Gori, poručio da SAD stoje uz nju
Sledeći tekstGRČKA: Sva zatvorena mesta će primati samo vakcinisane