BANJALUKA – Na komemoraciju povodom 26. godišnjice genocida nad srebreničkim Bošnjacima došli su zvaničnici Bosne i Hercegovine i Crne Gore, pojedini političari iz Srbije i ambasadori brojnih zemalja.

U Potočare su stigli bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić, ministrarka spoljnih poslova Bisera Turković, ministar bezbednosti Selmo Cikotić.

Došli su i lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić i potpredsednik Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović.

Iz Srbije su u Potočare stigli predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, koji je savetnik hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića, i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

U Memorijalni centar Srebrenica – Potočari došla je delegacija Skupštine Crne Gore, koja je kao poklon ponela tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, nedavno usvojene u tom telu, navode sarajevski mediji.

U crnogorskoj delegaciji su predsednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, poslanici Kenana Strujić Harbić i Amer Smailović, kao i 60 članova Foruma mladih Bošnjačke stranke. Poslanici Bošnjačke stranke su bili inicijatori Rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju je 17. juna usvojila Skupština Crne Gore.

Sa delegacijom Crne Gore stigao je i Boris Bojović, nikšićki vladika kanonski nepriznate Crnogorske prvoslavne crkve.

Poštu srebreničkim žrtvama u Potočarima će danas odati i predsednik Crne Gore Milo Djukanović, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Djordje Radulović.

Komemoraciji će prisustvovati i ambasadori brojnih država u BiH.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari danas će biti obeležena 26. godišnjica genocida nad Bošnjacima koji su srpske snage počinile u julu 1995. godine. Danas će biti sahranjeno još 19 žrtava.

indeksonline.rs/Beta