BEOGRAD – Uprava carina Srbije objavila je danas da je carinska služba pojačala aktivnost na graničnim prelazima, kako bi primetno veći broj putnika koji odlazi na godišnje odmore što lakše stiglo na svoja odredišta.

Kako je precizirano u saopštenju, na graničnom prelazu Horgoš otvorene su sve trake za putnički saobraćaj, a putnika koji pristižu iz zapadnih zemalja je sve više, pa se na ulazu u Srbiju čeka oko sat vremena.

Na izlazu istog prelaza je duplo manje putnika, pa je i zadržavanje oko 30 minuta.

I prelaz Кelebija je spreman za pojačani priliv putnika, ali njih još nema u tolikom broju na ovom prelazu, pa je trenutno otvorena jedna traka na ulazu u zemlju u kojoj je desetak vozila.

Na izlazu tog prelaza nema nikakvog zadržavanja.

Na graničnom prelazu Preševo trenutno zadržavanje na izlazu je oko 45 minuta i to zbog pune medjuzone prema Severnoj Makedoniji.

Na ulazu u zemlju na prelazu Preševo otvorene su tri trake i na ulaz se čeka petnaestak minuta.

U saopštenju je navedeno da razlog zbog koga je putnika na Preševu danas više, može biti i najavljeni početak 24-časovnog režima rada na graničnom prelazu Evzoni, preko koga, za gradjane Srbije, vodi najkraći put do grčkog mora.

Istovremeno, na graničnom prelazu Gradina putnika je danas više nego prethodnih dana, pa se na izlazu iz zemlje čeka oko sat vremena.

Za razliku od izlaza, na ulazu tog prelaza nema nikakvog zadržavanja.

Istaknuto je da će, kako letnja sezona odmiče, na svim prelazima, gde god je to moguće, biti otvorene sve ulazne i izlazne trake, kako bi se putnicima maksimalno olakšalo putovanje.

indeksonline.rs/Beta