Komentarišući kritike upućene iz zemlje i regiona ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu zbog izjave o stvaranju “srpskog sveta” predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ocenio da nije u pitanju hajka na Vulina već na Srbiju, prenosi agencija Beta.

Vučić rekao je da je zvanična državna politika ona koja govori da su granice Srbije nepovredive, a da se Beograd ne bavi tuđim granicama.

“Svaki put kažu to su Vučić i Srbija jer moraju u Srbiji da nađu krivca za sve. Zato je važno da ljudi znaju šta je zvanična politika Srbije, to je ona koja govori da su granice Srbije nepovredive, a tuđ granice nas ne zanimaju. Moramo da čuvamo svoje i da na jasan i nedvosmislen način pokažemo šta je naša politika”, rekao je Vučić za televiziju Pink u Briselu posle nove runde dijaloga sa predstavnicima vlasti u Prištini.

Upitan za ocene da Vulinove izjave nose fašističke poruke, Vučić je ocenio da je interesantno kako oni koji iznose takve ocene “lako od Srba prave fašiste a od svih drugih svoje prijatelje”.

 

Prethodni tekstLjajić: Da Bajram donese nadu, snagu i istrajnost
Sledeći tekstBEZ SUPERLIGE U NOVOM PAZARU OVOG VIKENDA! Odložena utakmica FK Novi Pazar – FK Čukarički