NIŠ – Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je sinoć da će primiti i treću vakcinu i to kinesku, kao i da veruje da će medicinska struka doneti odluku da treću dozu prime svi koji su vakcinisani pre više od šest meseci.

“Mislim da će reći svakome da je primi posle šest meseci, bez obzira koju vakcinu je primio. Čekam da kažu da li je savet da se primi neka druga ili ista vakcina, ako ne bude tog saveta, ja ću da primim istu, ali to je stvar izvora ljudi”, rekao je Vučić gostujući na niškoj TV Belami. Vučić je podsetio da je vakcinisan i revakcinisan kineskom vakcinom i da će primiti i istu treću vakcinu.

Napomenuo je da ljudi koji su primili pre šest meseci vakcinu nisu više toliko otporni i mogu lakše da se zaraze i obole i da je zato i potrebna treća vakcina.

Istakao je da imamo trenutno slobodnih 1,3 miliona vakcina, kao i još 120.000 vakcina za one koji treba da prime drugu dozu. Vučić je kazao da kineska vakcina sporije stvar antitela od Fajzera, AstraZeneke i Sputnjika, ali da je kinska tradicionalna vakcina koja nema baš nikakav rizik.

“Ne kažem da druge imaju, ali kineska nema rizik ni za šta”, dodao je on. Predsednik kaže da su u Srbiji sada stvari lošije po pitanu broja zaraženih nego ranije i još jednom zamolio ljude da se vakcinišu.

Kaže da ne razume zašto ne može da se pređe procenat vakcinacije od 35 odsto u mestima kao što su Mionica, Lajkovac, Ub, Ljig, Novi Pazar, Tutin, Sjenica…

Potvrdio je da će treća nova kovid bolnica biti otvorena 1. septembra u Novom Sadu i da ćemo nažalost do tada imati potrebu za tim kapacitetima.

indeksonline.rs/Tanjug

Prethodni tekstBajden: Širenje dezinformacija o kovidu-19 “ubija ljude”
Sledeći tekstUkraden najstariji rukom pisani Kuran iz Fojnice