NOVA VAROŠ – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, zajedno sa v. d. pomoćnikom ministra i načelnikom Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem, obišao je vatrogasce koji gase požare na Crnom Vrhu u mestima Rutoša i Gornja Jelača u opštinama Nova Varoš i Priboj.

„Na oko 200 hektara zahvaćenih šumskim požarom, požarom na otvorenom prostoru, radi oko 90 vatrogasaca, pripadnika Sektora za vanredne situacije. Posebnu zahvalnost dugujemo “Srbijašumama” i dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji se uvek odazovu i uvek su tu da pomognu. Svi pripadnici Sektora za vanredne situacije su opremljeni i obučeni da se bore sa svakom vrstom požara i da štite svakodnevni život i imovinu svih građana. Tako je i ovde, ovde se štiti i šuma koja pripada “Srbijašumama”, ali i privatni posedi. Mi ih bez ikakve diskriminacije obezbeđujemo i štitimo”, izjavio je ministar Vulin.

Ministar policije je apelovao na sve građane Srbije da vode računa kada su na otvorenom prostoru.

„Nemojte paliti strnjiku na njivama, nemojte koristiti otvoreni plamen kada ste u šumi ili na izletištu”, poručio je ministar Vulin.
Ministar Vulin je istakao da svi pripadnici Sektora za vanredne situacije zaslužuju našu veliku zahvalnost i poštovanje.

„Koliko su vredni i koliko su važni, vidite tek kada dođu ovakve situacije i kada su oni tu da svojim životima i svojim zdravljem čuvaju život i zdravlje svakog od nas. Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniće sve da se stanje njihove lične opreme popravi, da se obezbedi i više i bolje opreme i da stimulacijama obezbedimo bolje zarade kako bi oni i njihove porodice bile bar malo zadovoljnije”, rekao je ministar Vulin.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić je naglasio da se vrši uspostavljanje kontrole nad ovim požarima.

indeksonline.rs