Novi Pazar – Beograd – Sarajevo – Ankara – Predsednik Turske Redžep Tajip Erdoan trebao bi u avgustu posetiti Bosnu i Hercegovinu javio je Avaz.

Međutim, u skorašnjem telefonskom razgovoru predsednika Turske sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bilo je reči i o poseti Srbiji.

Za sada nema potvrđenih informacija o dolasku Erdogana u Srbiju, međutim, visoki zvaničnik Turske uprave za spoljne poslove, rekao je za indeksonline.rs, da, ukoliko Erdogan bude dolazio u Srbiju postoji plan da poseti i Novi Pazar. Naravno, ukoliko ne bude bilo problema sa COVID19.

On dodaje da se 31. avgusta planira svečano otvaranje konzulata turske u Novom Pazaru i tada će, Novi Pazar tada posetiti i ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

Indeksonline rs saznaje, da će Čavušoglu kao veliki ljubitelj fudbala posetiti i FK Novi Pazar gde će mu biti svečano uručen i dres kluba.

Čavušoglu važi za jednog od najbližih saradnika predsednika Turske i čoveka od poverenja.

Informaciju o poseti Erdogana Sarajevu za portal “Avaza”, ipak, nisu mogli potvrditi u Ambasadi Turske u BiH kazavši da još nemaju zvaničnih informacija o tome.

Erdoan bi, navodno, trebao stići u BiH u okviru regionalne diplomatske turneje navodi Avaz.