Novi Pazar – Direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović izjavio je danas, da se povećava broj pacijenata u covid ambulantama, hospitalizovanih na odeljenjima Opšte bolnice, broj zaraženih, a prema poslednjim podacima epidemiološka situacija u Novom Pazaru se radpino pogoršava. On je dodao da je masovna vakcinacija jedini način da se zaštitimo od korone virusa, a bez koje nas očekuje teška jesen.

U Novom Pazaru kao i u ostalim gradovima Srbije počela je vakcinacija trećom dozom vakcine protiv korona virusa. Oni koji žele mogu se vakcinisati na punktovim a u domu omladine, u Medicinskoj školi Dva heroja, ali I u Domu zdravlja. Treća doza vaccine je poželjna I data je preporuka od stručnjaka.

“Treća doza vaccine je svakako poželjna, potrebno je da je najmanje prošlo 6 meseci od druge doze vakcine. Mogu da je prime svi građani, pre svega je namenjena starim hroničnim bolesnicima, osobama smeštenim u ustanovama socijalne zaštite I zaposlenima u toj instituciji, zdravstvenim radnicima, ali I za svim građanima Novog Pazara”, rekao je Ćorović.

Ćorović je podsetio na važnije pitanje od treće doze vakcine, a to je da Novi Pazar i dalje nema dovoljan broj vakcinisanih građana, te poziva sve građane da se što pre vakcinišu, jer je to jedini način zaštite od korona virusa, a epidemiološka situacija se prema svim parametrima naglo pogoršava.

“Nama u Novom Pazaru je pre svega imperativ vakcinisanje nevakcinisanog stanovništva. Mi sa nešto malo više iznad 20 % vakcinisanih ne možemo ničem dobrom da se nadamo u ponovnom pojavljivanju ove pandemije. Situacija u Novom Pazaru se I prema jutrošnjim izveštajima rapidno pogoršava, raste broj pacijenata u covid ambulantama, na odeljenjima. Ponovo se nažalost u bolnici formiraju covid odeljenja, tako da bez masovne vakcinacije građana Novog Pazara, očekuje nas ponovo jedna teška jesen”, rekao je Ćorović.

Novi Pazar ima dovoljan broj vakcina, a rade sva tri punkta, pa su lekari još jednom apelovali na građane da se što pre vakcinišu.