Naslovna srbija Beograd DS: Zabrinjava što i danas državu vode oni koji su podstrekavali ratove

DS: Zabrinjava što i danas državu vode oni koji su podstrekavali ratove

BEOGRAD – Demokratska stranka (DS) ocenila je da na Medjunarodni dan nestalih naročitu zabrinutost izaziva to što su i danas nosioci najviših državnih funkcija isti oni koji su pre, tokom i posle sukoba u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu bili na funkcijama i širili medjuetničku mržnju i podstrekavali ratove.

DS u saopštenju navodi da je za razliku od prvog mandata ’90-tih, pripadnicima “crno-crvene koalicije danas znatno sužen manevarski prostor, te se oni trude da zastrašivanjem gradjana Srbije što duže zadrže svoje, pre svega ekonomskom realnošću, poljuljane pozicije”.

“Paralelno sa kampanjom laži i odvraćanja pažnje, pripadnici crno-crvene koalicije preko svojih odreda kriminalaca šire zebnju i paniku medju gradjanima”, navodi se u saopštenju DS-a.

Ta stranka dodala je da je “tokom drugog mandata crno-crvene koalicije”, od 2012. godine, u Srbiji nestao nekadašnji potpredsednik Srpske napredne stranke i poslanik Vladimir Cvijan, a da je javnost “slučajno saznala da je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima”.

Kako je navedeno “vrhunac kampanje zastrašivanja” predstavlja to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično prikazivao snimke mučenja i likvidacija nestalih, kao i “kasnije objavljivanje monstruoznih detalja u režimskim tabloidima”.

“Poruka je jasna, posebno ako znamo da su neposredni izvršioci otmica, mučenja i ubistava ljudi direktno povezani sa vladajućom Srpskom naprednom strankom, bilo članstvom, rodbinskim ili prijateljskim vezama”, navodi DS.

DS dodaje da se “zato više niko i ne čudi zbog čega se bahatom vozaču koji ubije dete ili devojku ne odredjuje pritvor, zbog čega siledžije i batinaši mogu da ‘poklanjaju’ krvave košulje političkim neistomiljenicima i zbog čega osudjivani kriminalci mogu naočigled policije mirnim gradjanima koji vape za vodom, lomiti transparente”.

Demokrate ocenjuju da je “jasno da gradjani neće još dugo moći da trpe poniženja i maltretiranja bahatih režimskih batinaša” i da se bliži trenutak kada će “biti prinudjeni da u zaštiti svojih interesa pribegnu samopomoći jer institucije države ne postoje”.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version