NOVI PAZAR – U poslednjih desetak dana došlo je do pogoršanja epidemiloške situacije u gradu, saopšteno je nakon sednice Stručno -operativnog tima Štaba za vanredne situacije Novog Pazara.

„Možemo reći da je situacija nestabilna i nesigurna. Svi relevantni parametri koje pratimo imaju tendenciju povećanja. Povećan je broj hospitalizovanih pa je trenutno na lečenju 71 lice, od čega je većina sa težom kliničkom slikom. Povećan je broj prvih pregleda, koji prelazi stotinu dnevno. Sagledali smo šta grad i svako od nas pojedinačno može da učini u cilju smanjenja broja kontakata. Preporuka Stručno – operativnog tima je da svi preuzmemo deo odgovornosti i ponašamo se u skladu sa meramaa u cilju lične zaštite i smanjenja cirkulacije virusa“, kazao je doktor Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar.

Doktor Spahić je istakao da je „situacija u Tutinu još komplikovanija“ i pozvao ljude u da se vakcinišu.

„Moramo voditi računa o distanci i korišćenju dezinfekcionih sredstava. Važno je da mere primenjujemo i da budemo u tome jedinstveni, kao i da se svi koji to nisu učinili do sada, vakcinišu. Nema načina da virus nestane i nophodno je svako od nas pruži maksimum kako bi društvo živelo bezbedno, uprkos opasnosti zvanoj Kovid 19“, zaključio je dr Spahić.

indeksonline.rs