SARAJEVO – Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je danas u Sarajevu na sastanku sa članovima Predsedništva BiH razgovarano o bilateralnim odnosima i odnosima u regionu, kao i na svetskom planu.

Kako prenosi RTRS, Erdogan je rekao da Turska pruža podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH, integracijama BiH i da podržava mir u regionu.

“Drago mi je što sam ponovo došao u Sarajevo, osećam se ovde kao kod kuće. BiH ima posebno mesto u srcima naših ljudi”, naveo je Erdogan, prenosi portal Klix.ba.

Predsednik Turske je rekao da su na sastanku razmenjena mišljenja o dešavanju na Balkanu i postignuta saglasnost da bi trebalo ubrzati ekonomski razvoj.

Istakao je da Turska i BiH imaju cilj da povećaju ekonomsku razmenu na milijardu evra i da je to veoma bitan cilj.

“Potvrdili smo našu podršku BiH u NATO i da je suverenitet BiH bitan. Nastavićemo da radimo na očuvanju regionalne stabilnosti”, istakao je Erdogan.

Turskog predsednika dočekali su u Sarajevu, uz vojne počasti, predsedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović, ali ne i srpski član Milorad Dodik, navodi RTRS.

Nakon toga je Erdogan nasamo razgovarao sa Dodikom, Džaferovićem i Komšićem.

Posle toga usledio je sastanak delegacija BiH i Turske o infrastrukturnim projektima i ekonomskim temama.

Sastanku su u ime Republike Srpske, pored srpskog člana Predsjedništva BiH, prisustvovali i ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara Vojin Mitrović i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

indeksonline.rs/Tanjug