BEOGRAD – Svi građani kojima je od prijema druge doze vakcine prošlo šest meseci, već 10 dana mogu da prime i treću, tzv.buster dozu, a danas je to učinila i pop pevačica Nataša Bekvalac.

Ona je treću dozu vakcine Fajzer primila na Beogradskom sajmu, u prisustvu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i velikog broja medijskih ekipa.

Bekvalac je apelovala na sve da se vakcinišu, jer je to jedini način da se vratimo normalnom životu.

Dodala je da je njena branša pogotovo pogođena epidemijom korona virusa, što ju je, kaže, kao samohranog roditelja posebno pogodilo, a što joj je dodatni motiv da apeluje na sve da se vakcinišu i zaštite.

Ona je navela da ne razume diskusije da li se vakcinisati, jer je to jedini način da se zaustavi bolest.

Na pitanje novinara da li bi vakcinisala i svoje dete, Bekvalac je odgovorila da će njena ćerka sigurno vakcinisati.

Upitana da li je spremna da na nastupima pozove ljude da se vakcinišu, rekla je da nije potrebno da se desi nešto ružno da bi nas opomenulo i motivisalo, da je za njene nastupe uslov da posetioci budu vakcinisani i da njen lični primer dovoljno glasno govori.

Na pitanje šta ako bude zabrane nastupa, Vesić je odgovorio da “zabrane neće biti”.

Vesić se zahvalio Nataši Bekvalac što svojim primerom promoviše značaj treće doze vakcine koja nam, kaže, pruža dugotrajniju zaštitu od virusa i omogućiće da živimo normalno.

“Verujem da će primer koji je dala Nataša danas, biti poziv drugima, posebno mlađima, s obzirom na nenju popularnost, da se vakcinišu. Poziv i za treću dozu, kao i onima koji nisu vakcinisani”, rekao je Vesić.

Vakcina je, ponavlja, jedini način da se izađe iz ovakve situacije.

“Nataša je iz Novog Sada, ali ovo je nacionalna akcija i hvala što je došla u svoj glavni grad da promovišu vakcinu”, rekao je Vesić.

Građani kod kojih je od prijema druge doze prošlo šest meseci, dobijaju sms i mejl od eUprave, sa obaveštenjem da mogu da prime i treću dozu na nekom od vakcinalnih punktova širom zemlje.

indeksonline.rs/Tanjug