Prve naredne pare od države u okviru paketa podrške građanima, treba očekivati u septembru.

Država će novac isplaćivati i u novembru i decembru. Penzioneri do kraja godine treba da računaju na tri isplate od ukupno 100 evra. Od 20. do 22. septembra biće im isplaćeno po 50 evra pomoći.

Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru. Za ovaj novac oni neće morati da se prijavljuju što je i ranije bio slučaj.

U sledećoj godini penzionere čekaju još dva povećanja. Prvo je linearno od oko pet odsto i ono zapravo znači povećanje svih penzija za toliki iznos od januara 2022. godine. To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.465. dinara.

Drugu tranšu pomoći za narednu godinu treba da očekuju krajem februara, najkasnije do početka marta. Tada će svakom penzioneru biti isplaćeno po 20.000 dinara i reč je o jednokratnoj novčanoj podršci.

kalendar isplata, grafikfoto: canva.com

Prva uplata na koju imaju pravo svi punoletni građani, stiže u novembru.

Građani: 30 plus 20 evra

Tada dospeva 30 evra pomoći i to je drugi deo pomoći koji je najavljen još početkom godine. Za ovaj iznos prijava je bila u maju s obzirom na to da je reč o drugom delu podrške koja je ukupno iznosila 60 evra. U decembru, za sve punoletne, sledi i nova podrška od 20 evra. Detalji za ovu isplatu, uslove i način prijave, biće naknadno saopšteni.

(Kurir.rs/Blic)