PODGORICA – Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je katastrofalna, upozorio je predsednik Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Podgorice dr Nebojša Kavarić i neshvatljivo, kaže, da informacije koje iz dana u dan govore o desetinama preminulih i ciframa novoinficiranih koje se dramatično penju prema 1.000 ostavljaju, skoro pa ravnodušnom javnost, i laičku i društvenu.

Kavarić stoga smatra da neko pod hitno mora da promeni komunikacionu strategiju prema ukupnom stanovništvu, da ga motiviše i “zabrine” kako bismo, kako ističe, koliko-toliko, ublažili tešku situaciju sa koronom i ozbiljno povećali broj vakcinisanih.

“Kao da sanjamo ružan san koji se nekom drugom događa, a ne nama. Bojim se da će cena svega navedenog biti ogromna..”, rekao je Kavarić u izjavi za podgoričku Pobjedu.

On je podsetio da je od početka avgusta od posledica korona virusa umrla 71 osoba, ali i da i brojevi novozaraženih ne ohrabruju.

“Gubici su ogromni. Manje je bitno gde smo i kakvi smo u poređenju sa ovom ili onom zemljom, u regionu ili u svetu. Bitno je da je obuhvat vakcinacijom koja nam je na raspolaganju, neprihvatljiv i tragično ispod svakog nivoa, na svega nešto oko 33 odsto kompletno vakcinisanih”, naveo je Kavarić.

indeksonline.rs

Prethodni tekstU Novom Pazaru od korone preminula još dva pacijenta
Sledeći tekstU Srbiji treću dozu primilo više od 110.000 građana