PODGORICA – Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je katastrofalna, upozorio je predsednik Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Podgorice dr Nebojša Kavarić i neshvatljivo, kaže, da informacije koje iz dana u dan govore o desetinama preminulih i ciframa novoinficiranih koje se dramatično penju prema 1.000 ostavljaju, skoro pa ravnodušnom javnost, i laičku i društvenu.

Kavarić stoga smatra da neko pod hitno mora da promeni komunikacionu strategiju prema ukupnom stanovništvu, da ga motiviše i “zabrine” kako bismo, kako ističe, koliko-toliko, ublažili tešku situaciju sa koronom i ozbiljno povećali broj vakcinisanih.

“Kao da sanjamo ružan san koji se nekom drugom događa, a ne nama. Bojim se da će cena svega navedenog biti ogromna..”, rekao je Kavarić u izjavi za podgoričku Pobjedu.

On je podsetio da je od početka avgusta od posledica korona virusa umrla 71 osoba, ali i da i brojevi novozaraženih ne ohrabruju.

“Gubici su ogromni. Manje je bitno gde smo i kakvi smo u poređenju sa ovom ili onom zemljom, u regionu ili u svetu. Bitno je da je obuhvat vakcinacijom koja nam je na raspolaganju, neprihvatljiv i tragično ispod svakog nivoa, na svega nešto oko 33 odsto kompletno vakcinisanih”, naveo je Kavarić.

indeksonline.rs