NOVI PAZAR – Košarkaši Novog Pazara počeli su glavni deo priprema za nastupajuću sezonu, a trener tog člana elitne lige Srbije Darko Kostić na raspolaganju ima sve igrače, osim Amerikanaca Ostina Poupa i Dejvida Onuore.

“Oni stižu u četvrtak uveče. Iza nas je radno leto. Krenuli smo s treninzima još sredinom maja, uz dve kraće pauze. Igrači su spremni za napore. Sledi još šest nedelja priprema, sa pet ili šest kontrolnih utakmica. Od sledeće sedmice, kada se kompletiramo, krećemo sa kontakt igrom i taktikom, pa ćemo videti gde smo”, rekao je Kostić.

Posle beka Matije Novkovića, krila Vladimira Radomirovića i centra Dejvida Onuore, Pazarci su angažovali doskorašnjeg krilnog igrača tuzlanske Slobode Fahrudina Manjgafića i beka iz SAD Ostina Poupa, koji je imao dve odlične sezone u Danskoj.

Osim toga, u ekipu se vratio Džejlan Muratović i na centarskoj poziciji zameniće dosadašnjeg kapitena Asmira Numanovića, s kojim čelnici Pazara nisu postigli dogovor o nastavku saradnje.

“Svaki igrač je pažljivo selektiran i ništa nije urađeno nasumice. Svi su prošli kroz neke moje filtere. Zadovoljan sam kako će izgledati tim. Poup i Manjgafić će sigurno biti nosioci igre. Brzo smo reagovali, pa je Muratović zamenio Numanovića. Muratović je i prošle godine bio moja želja jer se uklapa u neku moju viziju”, naveo je Kostić.

“Altin Islamović je naš novi kapiten. On zna da od njega mnogo očekujem i tu ću biti veoma strog. Previše vremena bio je ‘ni tu, ni tamo’, ali mislim da je naredna sezona njegova”, dodao je trener pazarskih košarkaša.

Predsednik Novog Pazara Bekim Ćorović rekao je da su ambicije kluba borba za prva tri mesta u Košarkaškoj ligi Srbije i eventualni plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća.

“Bilo je igračkih promena, ali uz košarkaše iz SAD, nadam se da ćemo imati ekipu spremnu da ostvari naše ciljeve. U prethodnom periodu posvetili smo više pažnje mladima, u koje smo ulagali, pa je u ovom timu najviše momaka iz Novog Pazara. To je i bio cilj jer želimo da još razvijemo košarku na ovim prostorima”, zaključio je Ćorović.

M. Minić