Naslovna Vesti Kosovski ministar najavio isporuku Turskih borbenih vozila za KBS

Kosovski ministar najavio isporuku Turskih borbenih vozila za KBS

Kosovski ministar odbrane, Armend Mehaj, najavio je iz Turske, gde boravi od juče, da će Kosovo vrlo brzo biti opremljeno sa taktičkim oklopnim vozilima, javlja Kossev.

On je u objavi na Fejsbuku, naveo da će ova oklopna vozila zajedno sa integrisanom platformom naoružanja i opremom potrebnom za ispunjenje misije, biti veoma važan sistem kosovskih „vojnih sposobnosti“.

Dodao je i to da visoke tehničke i taktičke karakteristike i njihova izuzetna pokretljivost, pružaju vrlo visoku balističku zaštitu od mina, kao i povećanu nosivost i unutrašnju zapreminu, te da ova vozila pružaju izvanredne performanse u širokom spektru izazovnih terena i klimatskih uslova.

„Jedan od mojih kratkoročnih operativnih ciljeva je jačanje vojnih kapaciteta za izvođenje odbrambenih i međunarodnih operacija očuvanja mira i stabilnosti“, naglasio je.

Međutim, kosovski ministar odbrane nije precizirao, kada i koliko ovih vozila stiže na Kosovo.

Podsetimo, prethodno je tokom jula, RSE izvestio pozivajući se na zvanične izvore u KBS-u, da je Kosovo sa Turskom potpisalo ugovor o kupovini 14 vojnih vozila oklopljenih oružjem.

Kosovski ministar odbrane, Armend Mehaj, od juče boravi u poseti Turskoj,  a istog dana prisustvovao je i radnom ručku zajedno sa ministrima odbrane Ukrajine, Gruzije, Azerbejdžana i Libije.

On je kasno sinoć u objavi na Fejsbuku naveo da je između ostalog na ovom sastanku uputio i zahteve ministrima Ukrajine, Gruzije i Azerbejdžana – da utiču na svoje vlade da što pre priznaju nezavisnost Kosova.

Exit mobile version