BEOGRAD – Krivična prijava koju je punomoćnik potpredsednika Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloša Vučevića podneo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, dostavljena je Tužilaštvu za organizovani kriminal na dalje postupanje, javlja “Blic”.

Republičko javno tužilaštvo (RJT) uputilo je pre dva dana krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i Ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) , kao stvarno nadležnom tužilaštvu za dalje postupanje, a radi ocene osnovanostI navoda u krivičnoj prijavi i donošenja odluke u skladu sa zakonom.

Vučević je u utorak izjavio je da su Republickom javnom tužilaštvu podnete krivične prijave protiv predsednika Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina sa, kako je rekao, navođenjem svih dokaza koji su se pojavljivali u medijima, a koji ih dovode u vezu sa kriminalim klanom Veljka Belivuka.

Kako je rekao Vučević, u prijavi se traži da nadležno tužilaštvo utvrdi sve činjenice i “javnost dobije odgovor kakav zaslužuje”.

indeksonline.rs/Tanjug