NOVI PAZAR – Trener fudbalera Novog Pazara Milan Milanović rekao je danas da veruje da njegovi igrači u utakmici sa Vojvodinom u Novom Sadu neće ponoviti greške, koje su ih koštale poraza na prethodnom gostovanju na Voždovcu.

“Potrebno je malo vremena da se ekipa sklopi, što je problem većine superligaša. Igramo sve bolje. Protiv Voždovca smo imali dobrih 40 minuta u prvom poluvremenu. Nadam se da u Novom Sadu nećemo primati takve golove”, rekao je Milanović.

Uoči šestog kola Super lige Srbije, Vojvodina je 11. na tabeli sa pet bodova, četiri više od Novog Pazara na 14. mestu, s tim što Pazarci imaju utakmicu manje.

Krilni igrač Novog Pazara Stefan Dimić priznao je da se nije lako spremati za utakmicu posle poraza na Voždovcu.

“U jednom momentu nisam video kako možemo da izgubimo od Voždovca, ali to se dogodilo. Bilo je bolno i nezasluženo. Idemo dalje. Nadam se da povoljnijem krajnjem ishodu u duelu sa Vojvodinom”, kazao je Dimić.

Pazarce je tokom sedmice pojačao vezni fudbaler iz Crne Gore Miloš Kalezić, čiji je stric Zvonko osamdesetih godina prošlog veka s velikim uspehom nosio novopazarski dres.

“Nadam se da ću nastaviti stričevim stopama. Super liga Srbije je najjača na Balkanu, a mi ćemo se potruditi da Pazaru obezbedimo mesto u vrhu. Sa postojećim uslovima, trening kampom i navijačima, ovaj klub to zaslužuje”, ocenio je Kalezić.

On je poslednji angažman imao u albanskoj Vlazniji iz Skadra.

Novi Pazar je tokom sedmice raskinuo saradnju sa štoperom Nikolom Kovačevićem, a nešto ranije i sa igračem sredine terena Nemanjom Perićem.

Vojvodina i Novi Pazar igraju u nedelju od 16.30 na Stadionu Karađorđe.

M. Minić