BEOGRAD – Ministar ;gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kazao je danas da su ;vlasnici nelegalnih objekata, njih 90 odsto, “pošteni i časni ljudi, koji su tome pribegli da bi rešili socijalno pitanje”, kao i da su trenutno angažovane dodatne inspekcije kako bi se sprečila potencijalna “eksplozija divlje gradnje”.

Govoreći o problemu legalizacije objekata, Momirović je za TV Prva kazao da se sadašnjim tempom proces legalizacije i uknjižbe neće završiti do 2023. godine, kako je prvobitno bilo planirano.

“Ljude koji su u kriminalnom ponašanju videli priliku za zaradu nećemo abolirati. Po našoj evidenicij 88 odsto nelegalnih objekata (nije zato gradjeno). Još uvek je rano da se govori o procesu uknjižbe”, dodao je Momirović.

Ministar je naveo da je u Srbiji trenutno aktivno 80.000 gradilišta, da je u izgradnji ;infrastruktura vredna oko ;23 milijarde evra, što znači da se ovde trenutno gradi više autoputeva nego u svim zemljama okruženja zajedno.

“Na izgradnji Moravskog koridora angažovano je svaki dan oko 2.000 ljudi. To će biti najmoderniji i najbolji auto-put u Srbiji kada ga završimo, što je prema ugovoru i dinamici 2023. godine”, rekao je Momirović, koji je dodao i da će savremena pruga Beograd-Novi Sad biti izgradjena do ;decembara, a puštena u rad tokom februara.

indeksonline.rs/Beta