Naslovna Vesti NAREDBA VUČIĆA – VOJSKA SRBIJE SE ŠALJE U ČETIRI OPŠTINE!

NAREDBA VUČIĆA – VOJSKA SRBIJE SE ŠALJE U ČETIRI OPŠTINE!

Po direktnoj naredbi predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsednika Srbije, vojska Srbije je poslata da pomogne vodosnabdevanje ugroženih opština – Gadžin Han, Lučani, Požega i Gornji Milanovac. Raspoređeno je devet autocisterni.

Okružni štabovi za vanredne situacije Nišavskog, Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga, usled problema sa vodosnabdevanjem u opštinama Gadžin Han, Lučani, Požega i Gornji Milanovac, zatražili su pomoć Vojske Srbije, a Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će angažovati sve raspoložive kapacitete za pomoć građanima u prevazilaženju problema nastalih usled elementarnih nepogoda.

Podsetimo, zbog problema u vodosnabdevanju sistema “Rzav” proglašena je vanredna situacija na teritoriji opštine Požega, a iste mere su, zbog nedostatka pijaće vode, donete i na delu opštine Lučani kao i na celokupnoj teritoriji opštine Gornji Milanovac.

U opštini Požega bez vode su ostala dva sela, ali i delovi grada povremeno ostaju bez vode. 

“Sa sistema Rzav primili smo 59 litara vode, a prosečna količina je preko 100 litara. Situacija je zaista alarmantna i već traje preko deset dana”, izjavio je za RINU Đorđe Nikitović predsednik opštine Požega.

“Jedino rešenje za Požegu jeste rekonstrukcija starog izvorišta koja bi omogućila dotok od oko 70 litara u sekundi. To je trebalo da bude urađeno prošle godine, ali je epidemija korona virusa to sprečila, činimo sve da se ovaj problem reši i da projekat bude realizovan”, rekao je Nikitović.

U selima Mali Krčimir i Veliki Krčimir na Suvoj Planini, koje su na teritoriji opštine Gadžin Han, usled velike suše, nedostaje voda za napajanje stoke.

Exit mobile version