NOVI PAZAR – Prema rečima predsednika Udruženja privrednika Progres Šuća Kurtovća akcija koja je počela danas i trajaće narednih pet dana od velikog je značaja naročito u trenutku kada aktuelna situacija sa koronavisrom ostavlja velike posledice i na ekonomiju. Posećenost pijaca premašila je očekivanja trgovaca.

”Svi provrednici koji se bave proizvodnjom i prodajom, danas su se odazvali ovoj akciji i mi ćemo nastojati da ona bude tradicionalna tako što ćemo i narednih godina organizovati da to bude nedelja škole tokom koje ćemo ponuditi popuste. Zadovoljni smo jer je odziv danas veliki, posećenost pijace je dobra, cene su izuzetno povoljne” kazao je on.

JKP ’’Čistoća’’ u čijoj nadležnosti su pijace, zakupcima je tokom trajanja dana popusta prostor izdao besplatno.

’’ Zahvalio bih svim radnicima Čistoće koji su se angažovali tako da nema ni jednog automobila na parkingu ili samoj pijaci, izuzetno smo zadovoljni i saradnju ćemo nastaviti i ubuduće’’

Kupci su sa robne pijace danas odlazili sa punim kesama. Brojni su došli i iz drugih gradova. Zadovoljni su cenama, kvalitetom ali i uslugom.

Kako je ranije rečeno, ovo je način da se na otvorenom prostoru, gde se inače pijačnim danima obavlja prodaja ,u pet dana kontinuirano omogući trgovcima da prodaju robu, a građanima da pazare po povoljnim cenama, naročito uoči početka nove školske godine.

Trgovci ali i kupci pozvani su da se pridržavaju propisanih protivepidemijskih mera.

Podsećamo, pijace rade od devet sati pa do 20 časova.

indeksonline.rs