BEOGRAD – Pošta Srbije je otkrila i upozorila gradjane na novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe “Post Express”, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Radi se o fišing prevari (pokušaj kradje podataka gradjana) čija su meta korisnici aplikacije WhatsApp i nekih sajtova za kupoprodaju.

Korisnici dobijaju poruke sa linkom ka lažnoj stranici “Post Express” usluge, koja nije u vlasništvu Pošta Srbije, a traži se uplata novca putem platnih kartica.

Pošta Srbije je u saopštenju navela da to javno preduzeće, kao ni “Post Express” ne komuniciraju sa gradjanima na ovaj način i savetovala ih je da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

Pošta je o prevari obavestila Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije – Odeljenje za visokotehnološki kriminal, kako bi otkrili počinioce tog krivičnog dela.

Gradjani koji imaju bilo kakve nedoumice mogu da se jave Кontakt centru Pošta Srbije na telefone 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15.00.

indeksonline.rs/Beta