Predsednik FK Velež Šemsudin Hasićodlukom o ostavci šokirao je fudbalsku javnost u Bosni i Hercegovini.

Jedan od ključnih ljudi u Veležovom izdizanju iz pepela bio je ljut nakon što su navijači kluba ubacili topovski udar i to u blizini Semira Bukvića, golmana Slobode (0:2). 

Izrevoltiran je napustio stadion, da bi nedugo nakon susreta 5. kola objavio da se povlači sa funkcije predsednika. To je ražalostilo navijače Veleža, međutim danas je stigla radosna vest za sve pristalice mostarskih “Rođenih”. Naime, Upravni odbor je zasedao i jednoglasnom odlukom odbio je ostavku Hasića koji će tako ostati na čelu kluba. 

Imali smo dogovor

Prvi čovek “Rođenih” javio se za “Avaz”, te objasnio svoju odluku o ostavci:

– Mi smo imali dogovor sa navijačima da se ne ubacaju pirotehnička sredstva na teren. Ranije se dogodio jedan slučaj zbog ispaljivanja rakete i hvala Bogu da se tada nikome ništa nije desilo. Sada je bačen topovski udar u teren u blizinu gostujućeg golmana koga smo mi kao klub i kao narod iz Hercegovine dužni po svim Božijim i ljudskim zakonima da zaštitimo, a ne da ga bombardujemo topovskim udarima na njegovom radnom mestu. To se ne može raditi i zbog toga sam izrevoltiran napustio stadion – rekao je Hasić te dodao:

Rešenje problema

– Gledajte nešto, ako o nečemu neprekidno pričate, deset puta se dogovorite nešto i onda očekujete da će to i biti realizovano, onda vas iznenadi takav neki potez koji nema veze sa sportom i životom. Takav potez, u kojem se ugrožava sposobnost nekog čoveka koji je naš gost da nastavi utakmicu ili možda svoju karijeru, ja ne želim gledati. Mi smo danas imali sastanak Upravnog odbora i doneli smo odluke kako ubuduće rešiti ovaj problem. Rešenje će biti takvo da se pirotehnika više neće upotrebljavati na stadionu „Rođeni“ – poručio je Hasić za “Avaz”.