Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da stadioni ne smeju da postanu prostor za obračune narko-dilera i da “ne mogu jedne pesme i uvrede da budu razlog za prekid utakmica, a druge da se ignorišu”.

Vulin i direktor policije Vladimir Rebić sastali su se u sredu sa direktorom takmičenja Super lige Aleksandrom Pivićem, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, razgovarali su o modelima saradnje MUP-a i Fudbalskog saveza Srbije, odnosno zajednice superligaša, kako bi se podigao nivo bezbednosti na sportskim priredbama.

Vulin je istakao da se pravila moraju primenjivati na isti način i prema svima i da ne mogu jedne pesme i uvrede da budu razlog za prekid utakmica, a druge da se ignorišu.

Posebno je naglasio da će insistirati na individualnoj odgovornosti pojedinaca koji svojim ponašanjem uzrokuju nasilje ili nedolično ponašanje na sportskim priredbama.

„Nema kolektivne odgovornosti, od sada ćemo precizno izdvajati pojedince i nećemo dozvoliti da se sakrivaju iza klubova ili navijačkih grupa. Svako odgovara za svoje postupke“, rekao je ministar Vulin.

Dogovoreno je da će pripadnici MUP-a Srbije, zajedno sa predstavnicima FSS-a, izvršiti proveru ispunjenosti infrastrukturnih kriterijuma sportskih objekata – stadiona, a posebno sisteme video nadzora koji prate dešavanja na tribinama.

„Naši stadioni moraju postati mesta okupljanja porodica, a ne prostor za obračune narko-dilera“, poručio je ministar Vulin.