Naslovna srbija Novi Pazar Spahić: Treću dozu vakcine u Novom Pazaru primilo 148 osoba

Spahić: Treću dozu vakcine u Novom Pazaru primilo 148 osoba

NOVI PAZAR – Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić rekao je danas da je, do sada, treću dozu vakcine protiv korona virusa primilo 148 osoba.

Spahić je novopazarskom radiju Sto plus rekao da svih vakcina ima dovoljno i da oni koji žele da prime treću dozu mogu to da učine i bez elektronskog poziva.”Vidimo da je u poslednja dva dana blago povećana zainteresovanost gradjana za vakcinaciju uopšte. Ovih dana su nam prioritet za primanje treće doze stariji sugradjani od 65 godina, hronični bolesnici, zdravstveni radnici i stanari Gerontološkog centra”, rekao je Spahić.

On je podsetio da je punkt za vakcinaciju i dalje u Domu omladine, a do sada je u Novom Pazaru prvu dozu primilo blizu 21.000 osoba, a drugu oko 19.850.

Broj hospitalizovanih pacijenata zaraženih korona virusom u ovom gradu iz dana u dan raste, a prema poslednjih podacima na bolničkom lečenju je 71 osoba.

Za samo sedam dana ovaj broj je povećan za skoro 50.

Trenutno su na respiratorima tri osobe, a na kiseoničkoj potpori dve.

Od 55 brzih antigenskih testova iz brisa 23 su pozitivna, a rezultati PCR testova potvrdili su prisustvo virusa kod 32 pacijenta za poslednja četiri dana.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledano 105 pacijenata, od kojih se prvi put lekaru sa simptomima virusa javilo njih 57.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version