NOVI PAZAR – Prvi Festival mladih u Sjenici, sa sportskim, kulturnim i zabavnim sadržajima, biće održan u sredu i četvrtak kod Spomenika neznanim junacima u centru tog mesta u organizaciji Omladinskog udruženja Eko infiniti (Eco infinty).

Koordinator udruženja Emin Pećanin rekao je novopazarskom radiju Sto plus da je ideja o organizovanju festivala nastala kako bi se zadovoljile potrebe mladih, a da se planira da festival vremenom preraste u mnogo veće godišnje dešavanje u gradu.

“Kako bi realizovali program festivala skupili smo od privatnih firmi 100.000 dinara, a onda smo proširili budžet, sakupili mnogo više novca i upotpunili program”, rekao je Pećanin.

On je istakao da će tokom dva dana festivala biti organizovane brojne aktivnosti, poput defilea kulturno-umetničkih društava, trke na dva kilometra kroz Sjenicu, izložbe likovnih i fotografskih radova i nastupa lokalnih muzičkih sastava.

Eko infiniti je udruženje koje broji oko 60 članova, a osim omladinskog aktivizma bavi se orgnizovanjem akcija u oblasti zaštite životne sredine i promocijom zdravih stilova života, kroz sport i rekreaciju.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstVučić: Čekam poziv tužioca da dam iskaz na poligrafu da li sam imao veze sa Belivukom ili ne
Sledeći tekstRaspisana medjunarodna poternica za generalom Savčićem