Naslovna Društvo U Novom Pazaru održano predavanje o značaju dojenja

U Novom Pazaru održano predavanje o značaju dojenja

NOVI PAZAR – Škola za trudnice Mamin san je u saradnji sa Gradskom upravom Novog Pazara i ovdašnjom patronažnom službom organizovala predavanje za buduće mame. Na ovom događaju ukazano je na značaj dojenja za zdravlje I razvoj deteta. Trudnice su imale priliku i da se upoznaju sa izazovima roditeljstva, ali I da se pripreme za dolazak bebe.

Jedan od predavača pedijatrijski tehničar Marko Obradović je trudnice upoznao sa tehnikama dojenja i koliko je majčino mleko značajno za razvoj deteta.

Cilj ovog seminara je da se buduće mame pripreme za dolazak bebe i bez straha uhvate u koštac sa izazovima roditeljstva.

Događaj je organizovan u saradnji sa Službom patronaže Doma zdravlja Novi Pazar I gradskom upravom Novog Pazara. Od pedijatrisjke setsre Ajesele Mavrić prisutni su imali prilike da nauče kako na najbolji način negovati bebu u prvim nedeljama života.

Doktorka Dženeta Bogućanin pedijatar kaže da je predavanje bilo korisno za trudnice pogotovu u gradu gde se godišnje rodi preko 2000 beba.
Posetiocima su bili izloženi i preparati za trudnice, ali I negu bebe, koji su bili izloženi u novopazarskom Kulturnom centru.

Pri Domu zdravlja već nekoliko godina uspešno radi I Škola za trudnice, gde sve buduće majke mogu adekvatno da se prirpeme za porođaj, ali i rodteljstvo,

indeksonline.rs

Exit mobile version