NOVI PAZAR – Kompanija “Ukras” odustala je od ugovora za isporuku kamenog materijala, iako je dostavljanjem najpovoljnije ponude pobedila na tenderu Javnog preduzeća (JP) za uredjivanje gradjevinskog zemljišta Novi Pazar, objavio je danas radio Sto plus.

Ta firma je obavestila JP da iz “objektivnih razloga odustaje od potpisivanja ugovora”, iako je već bilo odlučeno da se njihova ponuda od 13,9 miliona dinara sa porezom prihvati i dodeli im se ugovor.

Umesto njih, JP za uredjivanje gradjevinskog zemljišta posao će dodeliti drugom ponudjaču, kompaniji “Novi Pazar put”, čija je ponuda za skoro 2,8 miliona dinara skuplja.

Tender za nabavku kamenog materijala raspisan je još početkom godine, a JP za uredjivanje gradjevinskog zemljišta u februaru je odlučilo da posao dodeli “Ukrasu”.

Medjutim, “Novi Pazar put” se žalio Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, jer su u tom preduzeću smatrali da je prekršena tenderska procedura.

Nakon razmatranja, Komisija je usvojila njihovu žalbu i naložila JP za uredjivanje gradjevinskog zemljišta da im isplati 157.500 dinara na ime troškova sastavljanja žalbe.

Ti proceduralni propusti, kako su rekli u tom javnom preduzeću, nisu uticali da se posao dodeli “Ukrasu”, ali je na kraju ta firma sama odustala od posla.

indeksonline.rs/Beta